Partner Login


Recover Password

Greenergy

Belgiëlaan 58
9070 Destelbergen

+32(0)484 41 80 66

greenergysolutions.be
info@greenergysolutions.be

Remote Monitoring

Basic Care voor de kleinere vermogens (<10kVA)

Waarom worden in de praktijk de meeste kleine UPS-systemen niet, of onvoldoende bewaakt?

site faultVandaag de dag zijn traditionele onderhoudsformules meestal te duur in vergelijking met de kostprijs van het toestel zelf. De meeste systeembeheerders besluiten dan om helemaal géén onderhoudsformule te nemen, ofwel de installatie zelf te beheren. In realiteit stellen we echter vast dat dit beheer zeer beperkt en in de meeste gevallen zelfs ontoereikend is, waardoor uitval nog te frequent voorvalt. Een UPS in alarm, of versleten batterijen worden vaak te laat opgemerkt met downtime als gevolg…

Greenergy ontwikkelde specifiek voor het segment van vermogensklasse ‘<10kVA’ het ‘Basic Care’ platform, gebaseerd op het ‘Tripple Safety’ platform dat eerder werd ontwikkeld voor de hogere vermogensklasse.

Wat doet het ‘Basic Care’ platform?

1) Real-time controle van een 7-tal werkionline picturengsparameters van de UPS, alarmen zoals ‘UPS defect’, ‘werking op bypass’, ‘overbelasting’, ‘overtemperatuur’,… In de meeste gevallen (~95%) kan een tijdige detectie van deze alarmen voorkomen dat de aangesloten gebruikers plots spanningsloos komen te staan.

2) Twee-wekelijkse diepe ontladingstest van de batterijen (typibatteriessch 50% DOD). Zo zal bijvoorbeeld een installatie die werd gedimensioneerd op 20 minuten autonomie elke twee weken gedurende 10 minuten ontladen in de aangesloten belasting. Aan de resterende capaciteit kan worden beoordeeld of de batterijen nog in goede staat verkeren.

Voordelen van het ‘Basic Care’ platform

Gemakkelijk in gebruik: configuratie van de netwerk-kaart gebeurt door Greenergy
Eenvoudige setup: er is geen externe netwerk-toegang vereist, dus opzetten van een IP-SEC tunnel is niet van toepassing. Er is ook geen afhankelijkheid van locale services zoals SMTP, simpelweg de netwerk-kaart aansluiten op het interne netwerk en Greenergy doet de rest!
Betrouwbaar: wegens geen externe netwerktoegang verloopt de communicatie in één richting, echter zal elke UPS dagelijks een ‘I’m alive’ signaal doorsturen waarvan de ontvangst automatisch wordt gecontroleerd door het ‘Basic Care’-platform. De Greenergy servers draaien in een hoog-beveiligde Tier-4 omgeving.

Nieuw sinds 01/10/2015 : Basic Care Cloudmonitor

Alle integrator-klanten kunnen vanaf nu via een browser het overzicht raadplegen van het UPS park bij hun verschillende klanten. De ‘Cloudmonitor’ biedt een geografisch overzicht met UPS-iconen die van kleur veranderen indien er een probleem zou zijn. Deze service is standaard inbegrepen bij Basic Care. Screenshot:

basic care cloudview

Design & programmation by backloopproductions